Makanan Best di Penang!!!

Post holiday ke Penang tidak terhenti setakat post sebelum ni je..kali ni nak kongsi tentang apa yang my frenz n I mamam/melantak kat Penang..hehe~

Once kitorg jejak je kaki di tanah Penang (setelah turun bas dr PIA n officially sesat 0__0″), kitorang balun cendol Penang..terbaikk~ Tu pon direkomen oleh uncle teksi (yg sgt peramah n happening)..

Imej

Then, kat Fort Cornwallis, Penang..kitorg melantak lg..Pasemboq, Sotong Bakaq, Mee Udang n dll..hee~

Imej

Imej

Imej

Lepas sesi fotografi n jalan2 menikmati angin petang sekitar Fort Cornwallis…kitorg makan laagi..yeayyy! Kali ni, the femes Mee Udang & Coconut Shake (makanan ni mmg femes, klo bce kat blog len mesti rekomen makan ni jgak)

Imej

Lagi makanan femes yg mesti pekenaa kt Penang ni…Nasi Kandaq!!!  Kitorg makan nasi kandaq kat the femes “Nasi Kandar Beratur” (sanggup kuar malam, naik bas ke jalan Kapitan n beratuq untuk makan nasi ni) huhu…

Imej

For breakfast, my frenz n I ke jalan Transfer untuk menikmati roti canai terbaiikkk, nasi lemak comell & roti goyang semmpooiii (tapi gambar roti goyang takdak..huhu..anyway, giler sedap makanan tu, really recommended)..hehe^^

Imej

Makanan2 lain yang kitorg makan (makanan biasa yg dimakan di restoran@shopping complexes) tp still ohsem…

@BukitBendera, @PranginMall, @GurneyPlaza

 Imej

Imej

Imej

Dengan itu, tamatlah sesi sharing gambo makanan yg best @Penang…hope u guys enjoy melihatnya…hehe^^

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s